NOS SportAangepast

Van Rouwendaal: onmenselijke tijd

Het was voor Sharon van Rouwendaal een mooie afsluiter van een ijzersterk toernooi. Bij de Europese kampioenschappen zwemmen in Berlijn was er na het succes in het open water ook een medaille op de langebaan. De 20-jarige zwemster uit Baarn veroverde zilver op de 400 meter vrije slag.

Een bijzondere prestatie, want Van Rouwendaal heeft in totaal 24,1 kilometer gezwommen tijdens dit kampioenschap. "In finales zwem ik altijd harder, maar dit had ik niet gedacht. Ik had voor de wedstrijd nog spierpijn, maar tijdens de race gebeurt er iets in mijn hoofd, dat ik moet ofzo. Mijn coach Philippe Lucas praat op mij in en zegt dat ik het kan."

Vakantie

Van Rouwendaal kende een ijzersterke eindspurt en was nog dicht bij het goud. Met 4.03,76 verbeterde ze bovendien haar Nederlands record en was ze maar 0,52 langzamer dan winnares Jazmin Carlin.

"Ik eindig met dit. Een onmenselijke tijd, ik geloof het nog steeds niet. Mijn coach zei: Pellegrini kun je misschien wel pakken, want ze is niet in vorm. Mijn gedachte was om er bij te blijven, dan komt er een mooie tijd uit. Toen deed ik nog maar mijn benen erbij, het was nog maar 100 meter."

Het is nu even goed geweest voor Van Rouwendaal. Twee tot drie weken vakantie gaat ze nemen. "Even niks doen. Misschien dat een keer ga zwemmen, anders heb ik te veel energie en stuiter ik alle kanten op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl