NOS WielrennenAangepast

Kristoff sprint naar zege in Hamburg

Alexander Kristoff heeft de negentiende editie van de Vattenfall Cyclassics op zijn naam geschreven. De Noor van Katjoesja bleef in de enige WorldTour-koers op Duitse bodem de Italiaan Giacomo Nizzolo (Trek) en Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) voor.

Niccolo Bonifazio, Ralf Matzka en Björn Thurau bliezen met een vroege vlucht leven in de 247 kilometer lange koers in en rond Hamburg. Daarin moest vier keer de de Waseberg (600 meter lang en 15% op zijn steilst) worden bedwongen, de laatste keer op 15 kilometer van de finishlijn.

Vluchters worden ingerekend

Het trio pakte elf minuten voorsprong op het peloton. Dat deed het lang kalmpjes aan, tot de sprintersploegen besloten dat het welletjes was geweest. De voorsprong verdampte in een mum van tijd en Matzka werd met nog twee keer Waseberg te gaan als eerste gegrepen. Bonifazio en Thurau werden bij de voorlaatste beklimming (op 28 km) in de armen van het peloton opgenomen.

Het peloton raakte versnipperd bij de beklimming, al waren de verschillen marginaal. Matteo Trentin, Julian Alaphilippe, Simon Yates, Marco Marcato en Manuele Boaro pakten een half minuutje, om bij de vierde passage van de Waseberg te worden achterhaald.

Katjoesja controleert

Katjoesja controleerde de koers in de slotfase en alle vluchtpogingen werden vakkundig de nek omgedraaid. De renners zochten in de lastige, want bochtige finale naarstig naar de beste positie en Kristoff deed dat het best.

De Noor pakte een fietslengte en Nizzolo en Gerrans kwamen geen centimeter dichter bij Kristoff, die begin dit seizoen ook al Milaan-Sanremo won.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl