NOS SportAangepast

Bloemen voor Annefleur Kalvenhaar

Helen Grobert, teamgenoot van de dit weekend verongelukte mountainbikester Annefleur Kalvenhaar, heeft de wereldbekerwedstrijd in Méribel op haar naam geschreven. De Duitse kwam in tranen over de finish. De wedstrijd stond in het teken van het overlijden van Kalvenhaar. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte.

Alle mountainbikers die vandaag meedoen aan de verschillende wereldbekerwedstrijden in Méribel, hebben als eerbetoon een bloem aan hun fiets.

De 20-jarige Wierdense kwam vrijdag ten val tijdens de XC-eliminator, een nieuwe variant bij het mountainbiken waarbij vier deelnemers over een kort parcours rijden. Ze werd met zwaar hersenletsel per helikopter naar het ziekenhuis van Grenoble gebracht, waar ze een dag later overleed.

Kalvenhaar dwong onlangs kwalificatie voor de WK in Noorwegen af. Ze zou in september bij de beloften uitkomen op de cross country. Daarnaast was ze een verdienstelijk veldrijdster. Zo werd ze afgelopen winter Europees kampioene bij de rensters onder 23 jaar.

Marianne Vos toonde zich eerder al geschokt door haar overlijden en noemde Annefleur Kalvenhaar een groot talent. De vrouwenploeg Rabobank-Liv rijdt tijdens wereldbekerwedstrijden in het Zweedse Vargarda met rouwbanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl