NOS NieuwsAangepast

"McDonald's mag blijven"

De Russische autoriteiten hebben geen plannen om McDonald's uit Rusland te weren. Dat heeft vicepremier Arkady Dvorkovitsj gezegd tegen persbureau Itar-Tass.

Woensdag werd de beroemde McDonald's op het Poesjkinplein in Moskou gesloten. De oudste McDonald's in Rusland en de drukst bezochte vestiging ter wereld moest dicht van de Russische consumentenveiligheidsdienst. Ook twee andere filialen in Moskou moesten sluiten.

Volgens de Russische autoriteiten hebben de McDonald's-restaurants de normen voor voedselveiligheid en hygiëne op tal van punten overschreden.

Sancties

Dvorkovitsj benadrukt dat de sluiting van de restaurants het gevolg is van reguliere controles. Volgens hem heeft het niets te maken met de sanctie-oorlog tussen Rusland en het Westen.

De consumentenveiligheidsdienst is nu bezig met inspecties bij McDonald's restaurants in heel Rusland. Volgens de dienst zijn er veel klachten van consumenten over de restaurants binnengekomen.

Komende week moeten mogelijk restaurants in Jekaterinenburg en Sotsji dicht. McDonald's heeft meer dan 400 filialen en 35.000 medewerkers in Rusland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl