NOS SportAangepast

Ook Love naar Cavaliers

Na de komst van superster LeBron James haalt Cleveland Cavaliers opnieuw een grote NBA-ster binnen. Powerforward Kevin Love komt over van Minnesota Timberwolves. Anthony Bennett en Andrew Wiggins bewandelen de omgekeerde weg.

Er werd al langer gespeculeerd over een vertrek van de 25-jarige Love bij Minnesota. De twee NBA teams onderhandelden al maanden en Love zou een maand geleden al rond zijn met de Cavaliers. Hij moest echter wachten tot de jonge Wiggins zijn eerste 'rookie contract' in de NBA zou tekenen. Pas dertig dagen na het tekenen van een dergelijk contract mag een jonge speler getransfereerd worden naar een andere club, volgens de regels van de Amerikaanse basketbalbond.

De komst van Love en James maken van de Cavaliers meteen een titelkandidaat. De club is nog nooit NBA-kampioen geworden en de stad Cleveland wacht al sinds 1964 op een titel in een van de drie grote Amerikaanse sporten.

Basketbal-IQ

"Ik ben erg enthousiast over zijn komst", zei James, die overkwam van Miami Heat, over zijn nieuwe ploeggenoot. "Het gaat mij niet om zijn scoringspercentage, maar over zijn basketball-IQ. Bij hem is dat erg hoog, hij is een geweldige speler."

De ploeg uit Cleveland wist zich sinds 2010 niet te kwalificeren voor de play-offs in de Eastern Conference, maar daar lijkt met deze twee transfers verandering in te komen.

Love wordt gezien als een van de beste powerforwards in de NBA en heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug. Met gemiddeld 26,1 punten per wedstrijd en een schotpercentage van 37,6 procent bij driepunters kan hij terug kijken op zijn meest succesvolle seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl