NOS WielrennenAangepast

Valse start Ten Dam in Vuelta

Laurens ten Dam is slecht begonnen aan zijn Vuelta. Hij raakte zaterdag achterop in de ploegentijdrit en verloor 1.26 op de renners van Movistar.

"Even bijkomen. Een slechte dag voor mij persoonlijk", was de eerste reactie van de Belkin-renner, die samen met Wilco Kelderman en Robert Gesink met klassementsambities naar Jerez de la Frontera was afgereisd. Hij moest zijn ploeggenoten in de 12,6 kilometer door Jerez de la Frontera laten gaan en kwam 1.08 later over de finish.

"Ik ben trots op mijn team. Hoe ze mij steunen na deze valse start. Ik heb nu drie weken om te herstellen en te presteren in deze Vuelta."

Pinot

Naast Ten Dam konden bij Belkin ook Moreno Hofland, Robert Wagner en Martijn Keizer het tempo niet volgen. Gesink was echter niet ontevreden over het optreden van Belkin. "We hebben maximaal gepresteerd. We hadden alleen een beetje pech dat we Laurens ten Dam snel verloren en daarna ook Robert Wagner kwijtraakten met een lekke band."

Van alle klassementsrenners was Thibaut Pinot de grootste verliezer van de dag. De Franse nummer drie van de Tour de France kwam pas op 1.33 van Jonathan Castroviejo over de finish.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl