NOS VoetbalAangepast

Dortmund verliest in eigen huis

Bayer Leverkusen heeft de eerste speelronde van de Bundesliga opgesierd met een enorme verrassing. De ploeg van de nieuwe trainer Roger Schmidt won op bezoek bij Borussia Dortmund met 2-0.

De opmerkelijke overwinning kwam tot stand dankzij een supersnel én een heel laat doelpunt. Karim Bellarabi opende al na negen seconden de score in het Signal Iduna Park. Hij schreef daarmee historie: de 24-jarige middenvelder heeft nu het snelste doelpunt ooit in de Bundesliga op zijn naam staan.

De treffer leek de enige van de wedstrijd te worden, tot Stefan Kiessling in de 95ste minuut de genadeklap uitdeelde aan de Dortmunders, die een week geleden in het duel om de Duitse Supercup nog van landskampioen Bayern München hadden gewonnen.

Bij Dortmund ontbraken toonaangevende spelers als Roman Weidenfeller en Mats Hummels, die deze zomer met Duitsland de wereldtitel pakten. De nieuwe Italiaanse spits Ciro Immobile stond wel in de basis, maar de vervanger van de naar Bayern vertrokken Robert Lewandowski kwam niet tot scoren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl