NOS VoetbalAangepast

Van Praag: regels voor minuut stilte

"Ik vond het een zeer vervelende, betreurenswaardige vertoning", zei UEFA-bestuurslid Michael van Praag over de korte minuut stilte voor de wedstrijd PSV-Sjachtar Soligorsk. In Eindhoven was men boos omdat de herdenking van oud-perschef Pedro Salazar al na enkele secondes werd afgekapt door de scheidsrechter.

Volgens Van Praag ligt de schuld niet bij de arbiter: "Het is waar dat die wedstrijden op tijd moeten beginnen. Het wordt een janboel als iedereen het op zijn eigen manier gaat doen."

De gedelegeerde van de UEFA had hier wel iets aan kunnen doen, volgens het bestuurslid. "Normaal gesproken zorg je dat de teams eerder uit de kleedkamer komen. Dat is een kwestie van regie."

Protocol

In het Sportforum van NOS Langs de Lijn pleitte van Praag voor een protocol voor de minuut stilte: "Er zijn ook gevallen geweest dat de tegenpartij, die niets te herdenken had, er niet eens aan mee wilde doen. In de voetbalwereld is het zo dat, als je het reglementeert, niemand er meer een probleem mee heeft. Dat gaat de UEFA nu gewoon doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl