NOS SportAangepast

Overlijden Kalvenhaar schokt Vos

Marianne Vos heeft geschokt gereageerd op de dood van Annefleur Kalvenhaar, die zaterdag overleed aan de gevolgen van een zware valpartij tijdens het mountainbiken. "We vernamen het bericht hier in Zweden. We waren sprakeloos toen we het hoorden", vertelt de veelvoudige wereldkampioene op de weg en in het veld.

Kalvenhaar nam begin dit jaar deel aan de WK veldrijden in Hoogerheide, waar Vos haar wereldtitel prolongeerde, en reed ook mountainbikewedstrijden met de alleskunner.

"Ze is overleden door te doen wat ze het leukst vond", aldus Vos die in Zweden vertoeft voor een wereldbekerwedstrijd. "Annefleur was een groot talent op de fiets en bovendien een hele lieve meid. Dit is niet te bevatten."

"Juiste instelling"

Ook bij veldrijdster Sanne van Paassen kwam het nieuws hard aan. "Bizar dat een meisje met wie je hebt gekoerst en met wie je het leuk hebt gehad, door pech om het leven komt. Annefleur was een jong talent, dat zich heel goed ontwikkelde."

Van Paassen zag in Kalvenhaar de aanvoerster van een nieuwe generatie. "Ze had in het veldrijden de opvolgster kunnen worden van Marianne Vos en mij, samen met Sabrina Stultiens. Ze was hard aan de weg aan het timmeren en heel serieus bezig met haar sport. Annefleur had de juiste instelling om het ver te schoppen, maar nu komt daar abrupt een einde aan. Het is heel triest."

UCI betuigt medeleven

De internationale wielrenunie UCI betuigde via een condoleance haar medeleven. "Ik ben er kapot van", zei voorzitter Brian Cookson. "Onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden. Zeer tragisch dat de wielerfamilie een van zijn leden op zo'n jonge leeftijd is kwijtgeraakt."

Ook voorzitter Marcel Wintels van de Nederlandse wielerbond reageerde op het overlijden van de jonge renster. "Geschokt, grote verslagenheid", liet hij weten op Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl