NOS VoetbalAangepast

Rekik kiest PSV boven Milan

Sinds 2011 is hij in het bezit van een profcontract bij Manchester City. Maar Karim Rekik kwam tot nu toe slechts één keer in actie in de Premier League. Hij werd al eens verhuurd aan Portsmouth en aan Blackburn Rovers, alvorens PSV een jaar geleden aanklopte.

En die club stal zijn hart. "Het gevoel dat ik hier krijg van de spelers, van de staf... Het voelt veilig hier, het voelt goed. Daarom kies ik voor PSV."

Milan was ook een optie

Rekik onthult tegenover Joep Schreuder dat hij ook op huurbasis naar AC Milan en Olympique Marseille had gekund. Maar de negentienjarige Nederlander, geboren in Den Haag, koos met PSV voor zekerheid. "Ik kan me hier doorontwikkelen. Een heel seizoen constant goed presteren. Dat is een doel voor mij."

Met consistentie doelt Rekik op zijn soms wisselvallige vorm van vorig seizoen. PSV-coach Phillip Cocu wees onlangs nog op een persconferentie op de matige wedstrijden die Rekik vooral aan het einde van het seizoen speelde. "Dat heeft met mentaliteit te maken, met concentratie", weet Rekik zelf. " Ik wil dit hele seizoen constant goed spelen. En dat kan ik hier het beste doen."

Zijn eerste wedstrijd was zaterdag tegen NAC Breda. De Eindhovense club won thuis overtuigend met 6-1. Zondag om 16.45 uur wacht het uitduel met Ajax.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl