NOS SportAangepast

Estafetteploeg vijfde in recordtijd

De Nederlandse estafettemannen zijn bij de EK zwemmen op de 4x200 meter vrije slag als vijfde geëindigd.

Dion Dreesens, Ferry Weertman, Joost Reijns en Sebastiaan Verschuren zetten 7.11,59 op de klokken, goed voor een nieuw Nederlands record.

De vier zwemmers waren in hun nopjes met hun optreden in de finale. "De vijfde plek is een hele mooie plek de eerste keer", vond Dreesens na hun debuut op een groot toernooi.

Vooraf had hun coach Marcel Wouda ze nog eens gewezen op het nationale record, dat op de Olympische Spelen van 2000 door onder anderen Wouda werd gezwommen. "Nou, nu is hij dat kwijt", glunderde Reijns.

De vijfde plek leverde het viertal ook de A-status op van sportkoepel NOC*NSF. "We waren hier niet mee bezig, maar het is mooi meegenomen. Als je topsport wilt bedrijven kun je niet zonder inkomen. We zijn er blij mee, maar ik ben veel blijer met onze prestatie", aldus Verschuren.

Duitsland pakt titel

Rusland leek met de titel aan de haal te gaan. Hun slotzwemmer Soechoroekov viel echter stil op de laatste 50 meter en hij werd ingehaald door een ontketenende Biedermann, die EK-gastheer Duitsland de gouden medaille bezorgde. Het brons ging verrassend naar België.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl