Treffer Huntelaar baat Schalke niet

De Nederlanders in de Bundesliga hebben zaterdag in de eerste speelronde geen overwinning kunnen vieren. Klaas-Jan Huntelaar vond het net voor Schalke 04, maar zag zijn ploeg met 2-1 verliezen bij Hannover 96.

Na een gelijkopgaande eerste helft was Schalke na de rust de betere ploeg. Op aangeven van Eric Maxim Choupo-Moting, die binnen het strafschopgebied niet egoïstisch was, schoot hij simpel binnen in het lege doel.

Schalke bleef beter, maar Edgar Prib (met een schot in de loop) en Joselu (een van richting veranderd schot) bezorgden Hannover de zege.

Remises overige Nederlanders

Roy Beerens, Johnny Heitinga en coach Jos Luhukay speelden met Hertha BSC met 2-2 gelijk tegen Werder Bremen. Julian Schieber scoorde twee keer voor de thuisploeg, waarvan één keer na een afgemeten voorzet van Beerens, maar in een tijdsbestek van twee minuten kwam Werder langszij.

Assani Lukimya-Mulongoti verzorgde in de 53ste minuut de aansluitingstreffer en op aangeven van Eljero Elia kopte Franco Di Santo in de 55ste minuut de gelijkmaker binnen.

Met aanvoerder Rafael van der Vaart speelde Hamburger SV met 0-0 gelijk bij 1. FC Köln. Captain Paul Verhaegh verloor met FC Augsburg zijn eerste wedstrijd van het seizoen met 2-0 bij Hoffenheim. Vrijdag loodste Arjen Robben kampioen Bayern München wel naar een overwinning.