NOS SportAangepast

Finaleplaats Nijhuis en Dekker

Moniek Nijhuis is op de EK zwemmen in Berlijn doorgedrongen tot de finale van de 50 meter schoolslag. De Overijsselse werd tweede in haar halve finale.

Nijhuis zwom met 30,98 de vierde tijd, maar was ruim een seconde trager dan de 17-jarige olympisch en wereldkampioene Ruta Meilutyte uit Litouwen (29,88). "Hier ga je geen medaille mee halen", realiseerde Nijhuis zich dan ook.

"Misschien was het allemaal iets te gehaast. Ik kwam niet goed uit bij de finish. Morgen moet het sneller." Als dat lukt, is Meilutyte nog steeds een maatje te groot, denkt Nijhuis. "Maar voor zilver en brons zijn een aantal meiden in de race, en daar hoor ik ook bij."

Dekker overtuigend

Op de 50 meter vrije slag bereikte Inge Dekker overtuigend de finale. De Twentse eindigde in haar halve finale als derde (24,86), wat de vijfde tijd in totaal was. Maud van der Meer haalde het niet; zij zwom met 25,26 de twaalfde tijd.

Daarmee verbeterde ze zich flink ten opzichte van de 25,38 in de kwalificaties, toen Dekker de teleurstelling van de vierde plekken op de 50 en 100 meter vlinderslag nog niet verwerkt. "Ik was in de series een beetje de weg kwijt, maar ik heb mezelf weer hervonden en dit was prima race."

Sarah Sjöström (24,39), Francesca Halsall (24,45) en Jeanette Ottesen (24,55) lijken zondag om de titel te gaan strijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl