Siem de Jong debuteert met remise

Siem de Jong heeft zijn officiële debuut gemaakt voor Newcastle United. Op bezoek bij Aston Villa kwam de van een kuitblessure herstelde oud-Ajacied twintig minuten voor tijd in het veld voor landgenoot Vurnon Anita. De Nederlands getinte wedstrijd, zonder al te veel hoogtepunten, eindigde zonder doelpunten.

Bij thuisploeg Aston Villa, dat de eerste competitiewedstrijd met 1-0 won van Stoke City, is Ron Vlaar de aanvoerder en verbleef Leandro Bacuna de hele wedstrijd op de bank. De bezoekers, onder leiding van trainer Alan Pardew, begonnen het duel met Tim Krul, Daryl Janmaat en Anita.

Newcastle United eindigde het duel met tien man, want Mike Williamson werd kort voor tijd van het veld gestuurd. De 30-jarige verdediger kreeg in de 91ste minuut zijn tweede gele kaart na het blokkeren van Fabian Delph. Kort daarvoor had De Jong de 0-1 op zijn schoen, maar Villa-doelman Brad Guzan stopte zijn inzet.

De remise hielp Newcastle aan het eerste punt in het nog prille seizoen. Vorige week was de ploeg in eigen huis niet opgewassen tegen titelhouder Manchester City: 0-2.