NOS NieuwsAangepast

Ivoorkust sluit grenzen om ebola

Ivoorkust heeft zijn landsgrenzen met Guinee en Liberia gesloten om te voorkomen dat de uitbraak van ebola overslaat. Het land had al besloten geen vluchten meer toe te staan van en naar Sierra Leone, Liberia en Guinee.

In Nimba County, een grensregio in Liberia, is het aantal ebola-gevallen de afgelopen tijd explosief gestegen. Volgens de lokale autoriteiten zijn er nu 65 gevallen van ebola.

In heel West-Afrika heeft ebola sinds het begin van de uitbraak in maart 1427 levens geëist, meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gisteren. De organisatie denkt dat de bestrijding nog ten minste zes maanden in beslag neemt.

Vliegtuigen en schepen

Toch gaat het besluit van Ivoorkust in tegen het advies van de WHO. Door reisbeperkingen kunnen onder meer voedseltekorten ontstaan, waarschuwt de organisatie.

Maar Ivoorkust is niet het eerste land dat de maatregel neemt. Senegal heeft de grenzen met buurland Guinee al gesloten, ook vliegtuigen en schepen worden er niet meer toegelaten. Ook Zuid-Afrika weert mensen die uit Liberia, Sierra Leone, Guinee en Nigeria komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl