NOS VoetbalAangepast

Van Gaal: I'm not hired to be fired

Louis van Gaal heeft daags voor het competitieduel van Manchester United met Sunderland nog maar eens benadrukt dat hij tijd nodig heeft bij zijn nieuwe club. Manchester United verloor vorige week de openingswedstrijd van Swansea City (1-2).

"Twee weken geleden was ik de koning van Manchester, nu ben ik ineens de duivel", zei Van Gaal op de wekelijkse persconferentie, waar ook de Argentijnse aanwinst Marcos Rojo was aangeschoven.

"Filosofie"

"I'm not hired to be fired", maakte Van Gaal duidelijk, die weet dat voorzitter Ed Woodward en eigenaren Joel en Avram Glazer hem hebben gehaald om zijn filosofie. "De eerste drie maanden zijn moeilijk, dat heb ik al vaker gezegd", herhaalde Van Gaal.

"Ze hebben me gehaald om mijn filosofie, niet omdat ik aardig ben. Dat ben ik wel, maar dat is nu niet belangrijk. Je kunt me ontslaan, maar je zult mijn filosofie moeten volgen, dan kunnen we snel weer terugkeren naar de top."

Zeven blessuregevallen

Van Gaal heeft in zijn selectie te kampen met liefst zeven blessuregevallen. "Zeven blessures is veel. Dat heb ik in mijn carrière nog nooit meegemaakt. Maar vorige week waren het er nog negen, dus we zitten in een stijgende lijn."

Over verdediger Rojo was Van Gaal lovend, maar ook hij kan nog niet in actie komen. "Marcos is niet geblesseerd, hij is fit genoeg om te spelen, maar zijn werkvergunning is nog niet geregeld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl