NOS SportAangepast

EK zwemmen: 200 vrij Heemskerk

Zilver heeft Femke Heemskerk al op de 100 meter vrije slag en op twee estafettenummers. Vandaag kan er een medaille bij komen, als ze de finale van de 200 meter vrij zwemt, maar dan zal ze sneller moeten zijn dan gisteren in de halve finales waarin ze de vierde tijd noteerde.

Ruimte voor verbetering is er volgens Heemskerk ook. "Er zaten nog wel wat foutjes in de race. Ik denk dat het sneller kan."

Ook voor Joeri Verlinden wacht er een finale, die van de 100 meter vlinderslag. Dat was alweer een tijd geleden voor Verlinden. Hij kijkt er daarom erg naar uit. "Dat ik het heb gehaald, is de eerste positieve zaak. Maar een finale zwemmen kan je verleren. Je moet cool blijven en bij je plan blijven."

Als het eerder op de dag meezit komen er behalve Heemskerk en Verlinden tijdens het middagprogramma, dat vandaag al om 16.00 uur begint, nog veel meer Nederlanders in actie in het Velodrome in Berlijn.

Zaterdag 23 augustus

Vanaf 09.30 uur50m schoolslag (v) (Moniek Nijhuis)50m vrije slag (m) (Jesse Puts)200m vlinderslag (v) (Sharon van Rouwendaal)50m vrije slag (v) (Femke Heemskerk, Maud van der Meer, Ilse Kraaijeveld, Inge Dekker)4x200m vrije slag (m) (Nederland)Vanaf 16.00 uur1.500m vrije slag (v) finale50m schoolslag (v) halve finale (eventueel: Moniek Nijhuis)100m vlinderslag (m) finale (Joeri Verlinden)200m vrije slag (v) finale (Femke Heemskerk)50m vrije slag (m) halve finale (eventueel: Jesse Puts)50m rugslag (v) finale200m rugslag (m) finale200m vlinderslag (v) halve finale (eventueel: Sharon van Rouwendaal)50m schoolslag (m) finale50m vrije slag (v) halve finale (eventueel: Femke Heemskerk, Maud van der Meer, Ilse Kraaijeveld, Inge Dekker)4x200m vrije slag (m) finale (eventueel: Nederland)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl