NOS NieuwsAangepast

Velsertunnel blijft nog gesloten

De Velsertunnel tussen IJmuiden en Beverwijk is vanochtend niet volgens plan opengegaan. Rijkswaterstaat wilde vannacht achterhalen wat de oorzaak is van de stroomstoring die de tunnel gistermiddag trof. Dat is nog niet gelukt, zegt een woordvoerder. Wanneer de tunnel weer opengaat, is nog niet duidelijk.

De tunnel was gisteren enkele uren afgesloten. Door de stroomstoring werkten de pompen die normaal gesproken het water wegpompen niet.

Onderzoek

Rijkswaterstaat sloot de tunnel gisteravond om 20.00 uur af om onderzoek te doen. Het was de bedoeling dat hij vanmorgen om 5.00 uur weer voor het verkeer beschikbaar zou zijn.

De onderzoekers doen vanochtend nog een aantal tests. Als daaruit de oorzaak duidelijk wordt, gaat de tunnel weer open. Lukt dat niet, dan probeert Rijkswaterstaat de tunnel toch veilig open te stellen en gaat het onderzoek vanavond verder.

Achterstallig onderhoud

Begin deze maand kwam aan het licht dat de bijna 60 jaar oude tunnel kampt met achterstallig onderhoud. In een rapport staat dat tientallen systemen in de tunnel onder het Noordzeekanaal vervangen hadden moeten worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl