Ouders Foley bekeken de video

De ouders van de Amerikaanse journalist James Foley hebben de video gezien waarin hij wordt onthoofd. Tegen de krant New York Daily News zegt het echtpaar dat het gevoel te hebben dat ze moesten kijken.

Ze keken er samen naar, vertelt vader John. Meer wilde hij er nog niet over kwijt, meldt de krant. Op de vraag of hij in staat is om de beul te vergeven voor zijn daad, antwoordde hij dat hij er vandaag nog niet toe in staat is. "Maar als christen zullen we dat wel ooit moeten doen."

E-mail

De ouders van de vermoorde Foley spraken de afgelopen dagen al vaker met de pers. Zo maakten ze bekend dat ze een week voor de moord op hun zoon een e-mail ontvingen van strijders van IS. In die mail stond dat Foley zou worden geëxecuteerd als wraak voor de aanvallen van de VS in Irak. De ouders hoopten daarna in onderhandeling te kunnen gaan met de terreurgroep, maar dat lukte niet meer.

De zus van de 40-jarige journalist had opgeroepen om de video van de onthoofding door een IS-strijder niet te kijken. In plaats daarvan vroeg ze mensen een foto van James te delen op de sociale media. Ze wilde hiermee bereiken dat IS zo min mogelijk aandacht kreeg voor de video.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl