Atlético pakt Spaanse Super Cup

Voor de tweede keer in de clubhistorie heeft Atlético Madrid de Spaanse Super Cup veroverd. De kampioen won in eigen huis in een hard duel met tien gele kaarten en een rode (Luka Modric) met 1-0 van stadgenoot en bekerwinnaar Real en dat was voldoende na de 1-1 van afgelopen dinsdag.

Atlético kende een droomstart. Mario Mandzukic won in de tweede minuut een luchtduel, kreeg de bal terug van Antoine Griezmann, waarna de Kroatische international hard binnenschoot. Real kreeg daarna drie goede kansen op de gelijkmaker, maar James Rodriguez (2x) en Gareth Bale wisten het doel niet vinden.

Invaller Ronaldo

Halverwege de eerste helft kreeg Atlético-coach Diego Simeone rood na aanmerkingen op en handtastelijkheden tegen scheidsrechter David Borbalán.

Raul Garcia raakte kort na rust de lat en schoot ook rakelings naast het doel van Iker Casillas. Real, met invaller Cristiano Ronaldo, kwam in de tweede helft zelden meer in de buurt van doelman Moya.