Hemmen schenkt Cambuur zege

SC Cambuur, dat vorig seizoen geen enkele uitwedstrijd wist te winnen, heeft dit seizoen al in zijn derde duel succes geboekt. Heracles werd in Almelo op zijn derde nederlaag getrakteerd: 0-1.

Na vijf minuten leverde Heracles tot twee keer toe de bal knullig in, maar Cambuur profiteerde niet. Erik Bakker schoot even later naast na een fraaie pass van Etiënne Reijnen. Daarna liet Heracles zich wat meer zien, maar twee schoten van Bryan Linssen en een vrije trap van Mark-Jan Fledderus leverden geen treffer op. Aan de overkant schoot Michiel Hemmen ver naast nadat hij de bal knap had vrijegemaakt.

Heracles met tien

Vlak na rust moest Wout Droste (Cambuur) per brancard van het veld. Even later stond Heracles met tien man na de tweede gele kaart voor Oussama Tannane. Cambuur drong aan, maar werd, op een inzet van Bartholomew Ogbeche na, nauwelijks gevaarlijk. Heracles kreeg zowaar ook nog een kans, maar Cambuur-doelman Leonard Nienhuis kwam attent zijn doel uit toen Denni Avdic op hem af kwam. In blessuretijd sloeg Cambuur toch nog toe: Hemmen kopte raak uit een hoekschop.