Derde zege NEC, Sparta en Roda

NEC, Sparta Rotterdam en Roda JC zijn na drie speeldagen in de Jupiler League als enige clubs nog zonder puntenverlies.

NEC was in Nijmegen duidelijk te sterk voor Fortuna Sittard (5-1). Christian Santos en Sjoerd Ars waren voor rust succesvol met een kopbal. Paco van Moorsel, Tom Daenen (strafschop) en Jeffrey Leiwakabessy waren in de tweede helft trefzeker in De Goffert. Sparta was heer en meester bij MVV, maar drukte dat niet echt in de score uit (2-0). Thomas Verhaar was de man voor de ploeg van coach Gert Kruis met de assist en een doelpunt.

Weer veel toeschouwers bij Roda

Roda klopte thuis voor ruim 10.000 man FC Eindhoven: 2-1. Marco Höcher was met de 1-0 en de assist voor de 2-0 van Johan Plat de man in Kerkrade. Nadat Tom Van Hyfte na een tweede gele kaart moest inrukken, deed Eindhoven iets terug via Jens van Son. Het Limburgse tiental hield vervolgens stand, ook toen het een negental werd na direct rood voor Henk Dijkhuizen in blessuretijd.

Jong Ajax, dat ook nog geen punten had verspeeld, ging thuis na een rode kaart voor keeper Peter Leeuwenburgh hard onderuit tegen FC Volendam (0-5). Robert Mühren nam de eerste twee treffers voor zijn rekening en is topscorer met zes doelpunten. RKC Waalwijk, dat net als Roda JC en NEC was gedegradeerd, pakte ten koste van FC Den Bosch zijn eerste punten (3-2) en is hekkensluiter af.