Frozen Ground-moordenaar dood

De Amerikaanse seriemoordenaar Robert Hansen is overleden. Hansen stierf op 75-jarige leeftijd in een gevangenis in de staat Alaska, waar hij een straf van 461 jaar uitzat.

Hansen, op het oog een keurige huisvader met een bakkerij in de stad Anchorage, vermoordde in twaalf jaar tijd zeker zeventien vrouwen. Enkele van zijn slachtoffers dropte hij met een vliegtuigje in de wildernis van Alaska, zodat hij met zijn geweer op hen kon jagen.

Het verhaal van Hansen werd vorig jaar verfilmd als The Frozen Ground. Daarin speelt acteur John Cusack de rol van Hansen en Nicolas Cage de agent die hem achtervolgde.

Niet gemist

De slachtoffers van Hansen waren vooral prostituees die in de jaren zeventig kansen zagen in projecten als de trans-Alasaka oliepijpleiding, waar veel bouwvakkers op afkwamen. Doordat de vrouwen vaak op doorreis waren, werden ze niet gemist.

Toen een van zijn slachtoffers geboeid uit Hansens huis wist te ontsnappen, liep hij tegen de lamp. Hij werd veroordeeld voor vier moorden, om een lang proces te voorkomen, maar biechtte nog dertien andere op.

"Ik denk dat niemand hem zal missen", zei de officier van justitie die hem achter tralies had gekregen in reactie op zijn dood. "Opgeruimd staat netjes."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl