NOS NieuwsAangepast

Kannibalistische politieman berecht

In Dresden is vandaag het proces begonnen tegen een Duitse politieman die ervan wordt verdacht dat hij een man heeft gedood die hij had ontmoet via een website over kannibalisme.

De 56-jarige Detlef G. - zijn achternaam is niet openbaar gemaakt - zou zijn slachtoffer eerst hebben gewurgd en vervolgens in stukjes hebben gesneden. Justitie kan niet bewijzen dat hij daar ook echt van heeft gegeten.

G., die bij de politie werkt als handschriftexpert, spreekt de beschuldigingen tegen. Volgens hem ging het om zelfmoord. Wordt hij veroordeeld, dan krijgt hij ten minste 15 jaar celstraf.

Chatsite

Het slachtoffer, een 59-jarige zakenman van Poolse afkomst uit Hannover, fantaseerde volgens de aanklagers over gegeten worden. Hij kwam in contact met Detlef G. via een chatsite, waar zij gewelddadige fantasieën uitwisselden.

Uiteindelijk besloten de twee elkaar te ontmoeten in een huis van G. ten zuiden van Dresden. Na zijn arrestatie leidde hij agenten naar lichaamsdelen die hij in de omgeving had begraven. De politie slaagde erin een gewiste video terug te halen waarin G. zegt: "Ik had nooit gedacht dat ik zo laag zou zinken."

Levenslang

De zaak roept herinneringen op aan die rond Arwin Meiwes, de 'Kannibaal van Rotenburg'. Die Duitser werd in 2006 veroordeeld tot levenslang voor het doden en opeten van een 43-jarige landgenoot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl