NOS SportAangepast

Dekker grijpt net naast medailles

Inge Dekker is er bij de EK zwemmen net niet in geslaagd om op het podium te komen van de 100 meter vlinderslag. De 26-jarige routinier uit Drenthe tikte in het Velodrome in 57,72 als vierde aan, 0,01 achter de Italiaanse Ilaria Biachi. Eerder deze week werd Dekker ook al vierde op de 50 meter vlinderslag.

De teleurstelling was vanzelfsprekend groot. "Dit is zeker naar", aldus Dekker "en nog een heleboel woorden die ik op tv niet kan zeggen. Mijn tijd was niet goed, maar om dan op éénhonderdste te verliezen... Ik baal echt."

Dekker kwam vooral in het laatste deel van de race tekort. "Ik had het zwaar op het einde. De start was goed en ook de tweede baan ging niet zo slecht, maar was gewoon niet hard genoeg."

Sjöström geklopt

Ook in de strijd om het goud was het verschil verwaarloosbaar. Hier was het de Deense Jeanette Ottesen die de grote favoriete, de Zweedse Sarah Sjöström, met éénhonderdste verschil (56,51 om 56,52) aftroefde.

Ook op de 200 meter schoolslag ging het goud naar Denemarken. Rikke Møller Pedersen bleef de Britse Molly Renshaw en de Spaanse Jessica Vall Montero voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl