NOS NieuwsAangepast

Ice Bucket voor burgemeester A'dam

Eberhard van der Laan heeft vandaag een nat pak gehaald voor een goed doel. Na een nominatie door Ajax ging hij in op de Ice Bucket Challenge om geld op te halen voor ALS.

Van der Laan liet zich in pak door zijn kinderen met ijswater overgieten. "ALS is een rotziekte waar we meer voor moeten doen. Daarom bedank ik Ajax voor de nominatie", zei hij voorafgaand aan het waterballet.

Op zijn beurt nomineerde Van der Laan minister Opstelten, het Concertgebouworkest en Sinterklaas. Die laatste "kan wel wat afkoeling om zich heen gebruiken", redeneerde Van der Laan, een verwijzing naar alle rechtszaken door de ophef over de Zwarte Piet.

24.000 liter

Ajax had ook het elftal van PSV genomineerd, "'zodat we voor zondag allemaal dezelfde voorbereiding hebben" voor de topper tussen de twee teams.

De ploeg uit Eindhoven schakelde de brandweer van luchthaven Eindhoven in om de uitdaging aan te gaan. Op het trainingscomplex De Herdgang werd met twee spuitwagens 24.000 liter koud water over de spelers gespoten.

PSV daagde zanger Guus Meeuwis, darter Michael van Gerwen en de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel uit voor een nat pak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl