NOS NieuwsAangepast

Tennisbal wordt nijlpaard fataal

In de dierentuin van Frankfurt is een nijlpaard gestorven na het inslikken van een tennisbal. Waarschijnlijk had een bezoeker de bal in de bek van het dier gegooid.

Medewerkers van de dierentuin merkten afgelopen zondag dat nijlpaard Maikel weinig fut had. Een dierenarts probeerde de kolos van twee ton nog te redden, maar gisteren bezweek het dier op 39-jarige leeftijd. Vandaag werd de tennisbal gevonden.

Woedend

De directeur van de dierentuin zegt dat de medewerkers verdrietig en boos zijn over het verlies van het nijlpaard. "Als je bedenkt dat een kerngezond beest een pijnlijke dood moet sterven omdat iemand een tennisbal in zijn bek gooit, dan is de woede groter dan het verdriet. Helaas sterven er vaker dieren omdat bezoekers bewust of per ongeluk voorwerpen naar de dieren gooien."

Amsterdam

Nijlpaard Maikel werd in 1975 geboren in dierentuin Artis in Amsterdam. Drie jaar later verhuisde hij naar Frankfurt, waar hij voor flink wat nageslacht zorgde. Volgens de dierentuin had hij nog wel tien jaar kunnen leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl