NOS NieuwsAangepast

Babymelkverzekering voor Chinezen

De Chinese winkelketen Redbaby biedt zijn klanten een babymelkverzekering aan. Als een merk melkpoeder wordt teruggeroepen vanwege vervuiling, dan krijgt de verzekerde per gekocht blik 245 euro terug.

China heeft een paar keer te maken gehad met ernstige vervuiling van babyvoedsel. Zo overleden in 2008 vier baby's na het drinken van babymelk waarin de zeer giftige stof melamine was verwerkt. Duizenden kleine kinderen werden met vergiftigingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis.

Met de babymelkverzekering wil Redbaby het vertrouwen van zijn klanten terugwinnen. De winkelketen heeft daarover met verzekeraar Ping An Insurance een contract afgesloten.

"De markt voor babymelkpoeder is de afgelopen jaren een zooitje geweest. Ouders willen het allerbeste voor hun kind, dus willen we daar op alle fronten aan meewerken," staat in een verklaring van Redbaby.

De eerste 40.000 klanten die melkpoeder kopen, krijgen de verzekering gratis. Het is niet duidelijk wat de verzekering voor andere klanten kost.

Ernstige vervuiling

Het laatste schandaal met babyvoeding dateert van vorig jaar maart. Een grote distributeur van melkpoeder had geknoeid met de houdbaarheidsdatum van een partij. Dat poeder was van het Zwitserse merk Hero en was gemaakt in Nederland.

Door de schandalen kwamen Chinese handelaren naar Nederland om in supermarkten massaal babymelkpoeder op te kopen. Om daaraan een eind te maken, kregen de supermarkten het advies om hun schappen niet meer vol te zetten en niet te veel melkpoeder aan Chinezen te verkopen.

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel voerde vorig jaar mei overleg met de Chinese regering om het probleem aan te kaarten. Die beloofde een oplossing te zoeken voor het probleem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl