NOS VoetbalAangepast

Doellijntechnologie bij Ajax - PSV

In de topper tussen Ajax en PSV bestaat voor het eerst dit seizoen de mogelijkheid om de hulp van doellijntechnologie in te roepen. De techniek in de Arena is nu pas goed genoeg bevonden om te kunnen gebruiken.

De technologie had ook al in gebruik moeten zijn in het duel om de Johan Cruijff-schaal, maar de KNVB achtte het toen niet honderd procent betrouwbaar. Ook in het eerste competitieduel van Ajax tegen Vitesse lukte het nog niet om het systeem foutloos te gebruiken.

De voetbalbond heeft de doellijntechnologie de laatste weken uitgebreid in het stadion van Ajax getest. "We moeten honderd procent zeker zijn dat het systeem werkt. Dat heeft wat tijd nodig, maar komende zondag kan de technologie zijn intrede doen", vertelt de persvoorlichter van de KNVB.

Net als vorig seizoen, toen er doellijntechnologie werd gebruikt in de Arena, de Kuip en de Galgenwaard, is er sprake van een pilot. Het systeem wordt tot de winterstop gebruikt bij de thuisduels van Ajax en verhuist dan naar De Kuip, waar het naast de thuiswedstrijden van Feyenoord zal worden gebruikt in de bekerfinale.

De wedstrijd in de Arena begint zondag om 16:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl