NOS SportAangepast

Meppelink en Van Iersel onderuit

Beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Marleen van Iersel zijn bij het grandslamtoernooi in Stare Jablonki in de achtste finales uitgeschakeld. Het als zesde geplaatste Nederlandse koppel was in de tweede ronde niet opgewassen tegen de als dertiende geplaatste Braziliaansen Larissa França en Talita Da Rocha Antunes: 21-16, 21-13.

Meppelink en Van Iersel hadden in de groepsfase twee van de drie wedstrijden gewonnen, waarna ze in de eerste ronde in twee sets te sterk waren voor de Slowaaksen Natalia Dubovcova en Dominika Nestarcova.

Rimke Braakman en Jantine van der Vlist werden in Polen donderdag al uitgeschakeld. Zij wonnen slechts één duel in de groepsfase en wisten zich daardoor niet te plaatsen voor de eerste knockoutronde.

Herenkoppels door

Bij de heren boeken de koppels Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Reinder Nummerdor/Christiaan Varenhorst in groep F twee zeges. Brouwer en Meeuwsen werden verwezen naar de eerste ronde (vrijdag), terwijl Nummerdor en Varenhorst zich rechtstreeks plaatsten voor de tweede ronde (zaterdag).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl