Velsertunnel open na stroomstoring

De Velsertunnel tussen IJmuiden en Beverwijk is rond het middaguur in beide richtingen afgesloten geweest omdat de stroom was uitgevallen. Waardoor de stroom uitviel, is niet duidelijk. Rond 14.30 uur ging de tunnel weer helemaal open.

Begin deze maand kwam aan het licht dat de bijna 60 jaar oude tunnel kampt met achterstallig onderhoud. In een rapport staat dat tientallen systemen in de tunnel onder het Noordzeekanaal vervangen hadden moeten worden.

Het is niet duidelijk of de stroomstoring iets te maken heeft met het achterstallige onderhoud. Rijkswaterstaat zei begin deze maand dat de tunnel wel veilig is en dat het rapport een momentopname is.

Waterpompen

Het verkeer moest vanmiddag omrijden via de A9, door de Wijkertunnel. In eerste instantie werd alleen de buis richting Beverwijk geopend, omdat de andere nog vol stond met regenwater.

Door de stroomstoring werkten de pompen die normaal gesproken het water wegpompen niet, zegt de Verkeersinformatiedienst.

Sluiting

De oorzaak van de storing wordt onderzocht. Vanavond om 20.00 uur gaat de tunnel daarom helemaal dicht, zegt Rijkswaterstaat. "Dat doen we in verband met de veiligheid, omdat we de stroomvoorziening moeten controleren."

De Velsertunnel wordt uiterlijk morgenochtend om 5.00 uur weer geopend. Het verkeer wordt intussen omgeleid via de Wijkertunnel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl