NOS SportAangepast

Van Rouwendaal strandt met record

Sharon van Rouwendaal heeft het Nederlands record op de 1.500 meter vrije slag met bijna negen seconden verbeterd. Ze zwom bij de EK zwemmen in Berlijn een tijd van 16.26,53. Het oude record van 16.35,41 stond sinds februari op haar naam. Van Rouwendaal scherpte donderdag al het Nederlands record op de 800 meter vrij aan.

Het nieuwe Nederlands record was net niet genoeg voor Van Rouwendaal om zich te plaatsen voor de finale. Ze werd negende en kwam anderhalve seconde tekort voor een plek in de eindstrijd. De Spaanse Mireia Belmonte Garcia, die tot 16.11,22 kwam, was de snelste in de series.

Geen watje

Na de race op de 800 meter vrij zag Van Rouwendaal het eigenlijk niet zitten om vrijdagochtend opnieuw het water in te gaan voor de 1.500 meter vrij. "Ik was behoorlijk moe. Mijn coach liet de keuze aan mij. Ik baalde daar wel van, want normaal beslist hij. Ik heb toen wel even nagedacht, maar ik wilde 'm toch wel zwemmen. Het is ook niks voor mij om af te haken en ik wil ook niet gezien worden als een watje."

De 20-jarige Van Rouwendaal heeft nu in Berlijn al 23 kilometer gezwommen. "Ik ben nu blij dat ik de 1.500 vrij toch heb gedaan. Ik ben wel moe, maar ik voel me beter dan gisteren."

De Nederlandse laat de 200 meter vlinderslag schieten, maar komt nog wel in actie op de 400 meter vrij. "Volgens mijn coach heb ik genoeg snelheid. Hopelijk kan ik weer een persoonlijk record zwemmen en dan wel de finale halen."

Open water

Vorige week won Van Rouwendaal nog drie medailles in het open water. Individueel won ze een gouden plak op de 10 kilometer en een zilveren op de halve afstand. Samen met Ferry Weertman en Marcel Schouten was ze de beste op de 5 kilometer voor teams.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl