NOS WielrennenAangepast

Titelverdediger Horner niet in Vuelta

Chris Horner heeft zich afgemeld voor de Ronde van Spanje, die zaterdag van start gaat. De 42-jarige Amerikaan kampte de afgelopen tijd met bronchitis, maar door de behandeling met cortisonen is zijn cortisolniveau nu te laag.

"Volgens de regels van de UCI zou Chris mogen starten, maar om de regels van de MPCC te handhaven hebben we besloten hem aan de kant te houden. Deze keuze is geheel vrijwillig genomen", aldus zijn ploeg Lampre in een verklaring.

MPCC

De MPCC (Mouvement Pour un Cyclisme Crédible) werd in 2013 in het leven geroepen door wielrenners en wielerploegen om de geloofwaardigheid van de wielersport terug te brengen. De MPCC wil een aanpak van dopingzondaars en hun ploegen, die verder gaat dan de regels van de internationale wielrenunie UCI en het wereldantidopingbureau WADA nu toestaan.

De regels binnen de MPCC schrijven voor dat renners acht dagen rust moeten nemen bij een te laag cortisolgehalte. Tijdens de Dauphiné besloot Europcar de Fransman Pierre Rolland wel te laten starten, ondanks zijn te lage cortisolgehalte. Het kwam de Franse ploeg op veel kritiek te staan.

Rolland stapte in de bewuste slotrit van de Dauphiné na 20 kilometer af. Volgens het persbericht omdat hij geen risico's wou nemen met een achillespeesblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl