NOS SportAangepast

Halve finale Verlinden op 100 vlinder

Joeri Verlinden heeft een halvefinaleplek bemachtigd op de 100 meter vlinderslag op de EK zwemmen in Berlijn. Verlinden zwom 52,72 en ging daarmee als negende door naar de halve eindstrijd.

De Nederlander zwom zijn eerste grote wedstrijd op de 100 meter vlinder sinds eind 2012. Vanwege fysieke tegenslag stond hij lange tijd aan de kant. Hij deed in Berlijn ook al mee op de 50 meter vlinderslag, maar haalde op dat nummer de finale niet. "De concurrentie op dat nummer was te sterk voor mij", zei de 26-jarige zwemmer vrijdag. "De 100 meter vlinder is ook mijn hoofdnummer. Ik heb daar alles op gezet. De tijd voor nu is goed, maar het zal vanavond nog een stukje harder moeten."

De Hongaar László Cseh klokte de snelste tijd in de series: 52,14.

De halve finales op de 100 meter vlinderslag worden vanavond gezwommen.

Dekker redt het niet

Bram Dekker wist zich niet te plaatsen bij de laatste zestien op de 50 meter schoolslag. De debutant, eerder dit toernooi goed voor zilver op de gemengde estafette, werd 32ste met een tijd van 28,83.

De Brit Adam Peaty, die in Berlijn al goud pakte op de 100 meter school, was de snelste in de ochtendsessie. Hij klokte 26,91.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl