NOS SportAangepast

Isner laat kwartfinale lopen

John Isner heeft zijn voorbereiding op de US Open verstoord zien worden door een verzwikte enkel. Die dwong de Amerikaan zich terug te trekken voor de kwartfinales van het toernooi in Winston-Salem.

Isner, als dertiende ingeschaald bij de US Open die volgende week beginnen en daarmee de hoogstgeplaatste Amerikaan, liet de partij tegen de Tsjech Lukás Rosol aan zich voorbijgaan.

"Ik kan geen risico nemen met de de US Open voor de deur", verklaarde Isner die de blessure woensdag had opgelopen in zijn partij tegen Michail Koekoesjkin. "Ik ga er nu alles aan doen om zo fit mogelijk te worden. Ik verwacht zeker wel in de eerste ronde op de baan te komen."

Einde zegereeks Goffin

In Winston-Salem, waar Isner in 2011 en 2012 de titel greep, viel ook het doek voor David Goffin. De Belg, als qualifier tot het hoofdschema doorgedrongen, zag daarmee een eind komen aan een zegereeks van 25 partijen. De Pool Jerzy Janowicz was met 6-4 en 6-2 duidelijk een maatje te groot voor de Goffin, die de afgelopen weken drie challengers won en vervolgens in Kitzbühel zijn eerste ATP-titel veroverde.

Janowicz treft in de halve finales de Amerikaan Sam Querrey, terwijl Rosol op de Thai Lu Yen-Hsun stuit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl