NOS SportAangepast

F1-debuut Verstappen in Austin

Max Verstappen krijgt volgens de teambaas van zijn nieuwe werkgever Toro Rosso, Franz Tost, nog dit jaar de mogelijkheid ervaring op te doen in de Formule 1. Volgens de planning van Tost zal Verstappen op vrijdag 31 oktober, tijdens de vrije training voor de Grand Prix van Amerika in Austin, zijn eerste kilometers in de Formule 1 maken.

En het zal niet bij een optreden in Austin blijven, zo liet Tost in een interview op Autosport.com weten. Verstappen zal naar alle waarschijnlijkheid ook meedoen aan de trainingen voor de GP van Abu Dhabi (een week na Austin) en de trainingen voor de GP van São Paulo (eind november). Tost wil dat Verstappen al dit jaar zoveel mogelijk ervaring opdoet in de Formule 1, opdat de Limburger volgend jaar in zijn eerste officiële seizoen in de koningsklasse van de autosport beslagen ten ijs komt.

Zoveel mogelijk ervaring opdoen

Verstappen tekende recent een contract bij Toro Rosso, het opleidingsteam van de prestigieuze renstal Red Bull. Daarmee is de Limburger de jongste autocoureur in de geschiedenis die zijn entree maakt in de Formule 1. Op 30 september wordt Verstappen 17 jaar.

Op korte termijn zal Verstappen in het Italiaanse Faenza, waar de fabriek van Toro Rosso is gehuisvest, diverse andere testen ondergaan en zal een stoel voor hem ontworpen worden. Verstappen zal ook een demonstratie geven bij het racefestival in Rotterdam op 31 augustus. Daarna begint het echte werk, aldus teambaas Tost: "Wij willen Max zoveel mogelijk tijd geven om kilometers te maken in de Formule 1. De vrijdag voor de Grand Prix kan hij racen, zodat hij klaar is voor komend seizoen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl