NOS SportAangepast

Hogenkamp dicht bij hoofdtoernooi

Richel Hogenkamp is nog één overwinning verwijderd van deelname aan het hoofdtoernooi van de US Open. De 22-jarige Doetinchemse knokte zich in de tweede kwalificatieronde in drie sets langs de Poolse Urszula Radwanska: 3-6, 6-4, 6-2.

Radwanska, de zus van wereldtopper Agnieszka Radwanska, gaf een voorsprong van 6-3, 3-2 uit handen. Voor een plek in het hoofdtoernooi staat Hogenkamp, die nooit eerder uitkwam op het hoogste podium, tegenover Anastasia Rodionova uit Australië.

Lesley Kerkhove slaagde er niet in de tweede schifting te overleven. De Zeeuwse werd met 7-5, 6-3 geklopt door de Chinese Duan Ying-Ying.

Huta Galung

In het kwalificatietoernooi van de mannen is Jesse Huta Galung in de tweede ronde blijven steken. De 28-jarige Huta Galung, afgezakt naar plaats 233 op de wereldranglijst, besloot tegen de Argentijn Juan Ignacio Londero de strijd bij een achterstand van 7-5, 3-1 te staken.

Huta Galung startte nog voortvarend aan het kwalificatieduel. Binnen tien minuten had hij een voorsprong van 3-0. Lang kon haar daar niet van genieten en direct zag hij de nummer 187 van de wereld langszij komen.

Bij 5-5 leverde Huta Galung zijn opslaggame opnieuw in en die teleurstelling kwam de Haarlemmer, die alleen in 2011 drie kwalificatiewedstrijden wist te winnen, niet meer te boven. Na een nieuwe break besloot hij het voor gezien te houden.

Een dag eerder gaf Thiemo de Bakker ook al op. Hij was ziek en had naar eigen zeggen iets verkeerds gegeten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl