NOS VoetbalAangepast

Miedema hunkert naar het WK

Vivianne Miedema speelde woensdagavond tachtig minuten mee met het Nederlands vrouwenelftal in een oefenwedstrijd tegen Brazilië. Een wedstrijd die in 0-0 eindigde en voor de 18-jarige aanvalster een lekkere afsluiter was van een zomer vol hoogtepunten.

Europees kampioen

Miedema, die de voorbije seizoenen uitkwam voor sc Heerenveen, wist deze zomer met Oranje -19 Europees kampioen te worden. In de finale tegen Spanje nam ze zelfs het beslissende doelpunt voor haar rekening. Lang kon ze echter niet van die overwinning genieten. "Meteen na de finale ben ik door gegaan naar München."

Bij Bayern München heeft de geboren Friezin een contract voor drie jaar getekend, waardoor Miedema inmiddels te boek staat als een van de grote beloften van het internationale vrouwenvoetbal. De stap naar Duitsland, dat tot de toplanden behoort in het vrouwenvoetbal, kost tijd, heeft Miedema inmiddels ervaren. "Ik heb erg aan het team moeten wennen en ook aan de trainingsintensiteit. Maar ik heb een geweldige zomer gehad op deze manier."

Plaatsing voor het WK

Ook met Oranje wil Miedema graag de sprong naar de absolute top maken. Cruciaal in dat verband zijn de twee kwalificatiewedstrijden in september, tegen respectievelijk Portugal (13 september) en Noorwegen (17 september), waarmee de weg naar het WK in 2015 in Canada kan worden ingeslagen. De Nederlandse vrouwen wisten zich nog nooit te plaatsen voor een WK.

Volgens Miedema is de nationale ploeg klaar voor het grote werk. "We moeten naar het WK, anders blijven we op hetzelfde niveau zitten als waar we nu zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl