Büttner schenkt Dinamo gelijkspel

Alexander Büttner heeft Dinamo Moskou behoed voor een afgang. De oud-speler van Vitesse maakte in de Europa League-wedstrijd tegen Omonia Nicosia in de 72ste minuut gelijk: 2-2. De Nederlandse linksback begon op de reservebank, maar was al voor rust ingevallen.

Bij Dinamo Moskou speelden de tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan Douglas en de Hongaarse oud-PSV'er Balázs Dzsudzsák de hele wedstrijd. Stanislav Manolev viel in.

Het 2-2 gelijkspel is voor Dinamo geen goede uitgangspositie voor de return op Cyprus volgende week, zeker omdat de ploeg het volgende week moet stellen zonder Aleksandr Kokorin. Hij kreeg donderdag na een uur spelen zijn tweede gele kaart en dus rood.

Hattrick Berg voor Panathinaikos

Karabukspor, de Turkse werkgever van oud-AZ en -PSV-doelman Boy Waterman, heeft het eerste duel in de play-offs van de Europa League tegen Saint-Etienne met 1-0 gewonnen. De Fransman Dominick Kumbela scoorde tegen zijn landgenoten. Bij Saint-Etienne bleef huurling Ricky van Wolfswinkel op de reservebank zitten.

Panathinaikos, dat wordt getraind door oud-Ajacied Yannis Anastasiou en waarvoor de Nederlanders David Mendes da Silva (ex-AZ) en Ouasim Bouy (ex-Ajax) spelen, won in Athene met 4-1 van het Deense FC Midtjylland. De Zweed Marcus Berg (ex-Groningen en -PSV) maakte drie doelpunten voor de Grieken. Mendes speelde de hele wedstrijd en Bouy viel in.

Jesper Lauridsen opende de score namens Midtjylland en verzorgde met een eigen goal ook voor de vierde Griekse goal. Beide teams beëindigden het duel met tien man door rode kaarten (twee keer geel) voor Konstantinos Triantafyllopoulos (Panathinaikos) en Erik Sviatchenko (FC Midtjylland).