PSV wint thuis van Wit-Russen

PSV heeft de eerste wedstrijd tegen Sjachtjor Soligorsk voor een plaats in de Europa League gewonnen. In Eindhoven werd de Wit-Russische formatie in een matig duel met 1-0 verslagen. Volgende week is de return.

Het betere PSV had moeite om kansen te creëren tegen het stugge Soligorsk. Voor rust was het drie keer dichtbij de 1-0; Joshua Brenet, Luuk de Jong en Memphis Depay hadden hun vizier echter niet op scherp staan.

Doelman Remco Pasveer moest na de rust eigenlijk voor het eerst handelend optreden en voorkwam tweemaal Wit-Russisch succes. Na een uur viel het enige doelpunt. Adam Maher haalde van 20 meter uit en zag de bal via een been van een verdediger in de verre hoek hobbelen. De Jong kreeg in de slotminuut de kans op de 2-0, maarde aanwinst schoot jammerlijk tegen keeper Kotenko op.