NOS SportAangepast

Haase treft Murray in New York

Robin Haase heeft het niet getroffen bij de loting voor de US Open. De Hagenaar stuit in de eerste ronde namelijk op Andy Murray, de nummer negen van de wereld. Igor Sijsling en Kiki Bertens nemen het in de openingsronde op tegen een ongeplaatste speler.

Haase en Murray, in 2012 de sterkste in New York, stonden drie keer eerder tegenover elkaar. In 2008 verraste Haase (ATP-70) met een zege op het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam, bij de twee andere ontmoetingen stapte Murray als winnaar van de baan.

In 2011 liet Haase de Brit ontsnappen in New York. Nadat Haase de eerste twee sets wist te winnen, liet hij de zege toch nog in vijf sets glippen (7-6 (5), 6-2, 2-6, 0-6, 4-6). Tijdens de Australian Open van 2013 was het eenrichtingsverkeer en won Murray met 6-3, 6-1, 6-3.

Sijsling en Bertens

Igor Sijsling (ATP-73) werd tijdens de loting gekoppeld aan de 34-jarige Victor Estrella Burgos uit de Dominicaanse Republiek, de mondiale nummer 81. In de tweede ronde wacht Sijsling, die Estrella Burgos nog nooit eerder trof, mogelijk een ontmoeting met de Tsjech Lukas Rosol (ATP-33).

In het damestoernooi neemt Kiki Bertens (WTA-84) het op tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA-78). Beide speelsters troffen elkaar nooit eerder. Bij winst is Venus Williams (WTA-20) mogelijk de volgende opponente.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl