Twente en Qarabag in evenwicht

FC Twente heeft in de uitwedstrijd tegen FK Qarabag, in de play-offs van de Europa League, met 0-0 gelijkgespeeld.

Voor rust viel er weinig te beleven in Bakoe. Na een van beide kanten voorzichtig eerste halfuur redde Nick Marsman bij een vrije trap van Voegar Nadirov (net ingevallen voor Leroy George). Even later schoot Hakim Ziyech uit de rebound hoog over na een vrije trap van Youness Mokhtar.

Kansen voor beide ploegen

In de leukere tweede helft kregen beide ploegen de nodige kansen. Ziyech schoot van twintig meter tegen doelman Ibrahim Sehic aan, Javid Tagijev en Reynaldo waren dicht bij 1-0, Gara Garajev haalde een kopbal van Rasmus Bengtsson van de lijn en Robbert Schilder knalde bijna in eigen doel.

Twente leek vrij makkelijk op de been te blijven, maar wankelde toen Qarabag in de slotfase aandrong. Met het nodige kunst-en vliegwerk wist Twente echter stand te houden. Over een week kan de ploeg zich in eigen stadion plaatsen voor de groepsfase van de Europa League.

Schreuder tevreden

Plaatsing voor de groepsfase van de Europa League wordt voor FC Twente dus nog een pittige opgave. "0-0 blijft een gevaarlijke uitslag", reageert FC Twente-coach Alfred Schreuder na afloop. "Toch zijn we redelijk tevreden met het resultaat. We speelden een prima wedstrijd op een moeilijk bespeelbaar veld."