NOS NieuwsAangepast

OM eist tbs tegen examenhacker

Het Openbaar Ministerie heeft tbs met voorwaarden geëist tegen de 19-jarige Rotterdammer die het gestolen eindexamen Frans van de Ibn Ghaldoun-school zou hebben gepubliceerd.

De jongen wordt verdacht van hacking en het verspreiden van kinderporno en andere privacygevoelige beelden. De Rotterdammer hoeft niet opnieuw de cel in. Zijn voorarrest van 137 dagen is voldoende, stelt het OM.

De verdachte werd in oktober 2013 opgepakt, nadat hij een filmpje van een naakt meisje op haar Facebook-pagina had gezet. Hij had in totaal 42 miljoen privébestanden verzameld, waaronder webcamfoto's van nietsvermoedende meisjes.

Ibn Ghadoun

Later kwam daar een verdenking bij. De jongen zou ook betrokken zijn bij de examendiefstal rond de Ibn Ghaldoun-school. Hij stal het eindexamen niet zelf, maar publiceerde het wel op internet, zegt het OM.

De grootste examenfraude ooit werd in mei vorig jaar ontdekt. Er werden 27 eindexamens uit de kluis van de school gestolen. Hierdoor werd landelijk het proces rond de eindexamens verstoord.

De Rotterdamse rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl