NOS NieuwsAangepast

Nabestaanden MH17 weer bijeen

Nabestaanden van slachtoffers van de neergehaalde vlucht MH17 komen dinsdag weer bij elkaar in Nieuwegein. Op een besloten bijeenkomst worden ze bijgepraat over de identificatie van de lichamen van de slachtoffers, het onderzoek op de rampplek, het onderzoek naar de oorzaak en het strafrechtelijk onderzoek.

Tot nu toe is de helft van de slachtoffers geïdentificeerd. Dat zijn 149 van de 298 inzittenden van het toestel van Malaysia Airlines.

Rampplek

Minister Timmermans heeft in Kiev gesproken met vertegenwoordigers van de OVSE en het Rode Kruis over de situatie in Oost-Oekraïne, schrijft hij op zijn Facebookpagina. Hij sprak ook met de mensen van de Nederlandse missie die zijn achtergebleven in Oekraïne.

"De situatie rond de crashsite van MH-17 blijft onverminderd zeer onrustig en gevaarlijk, er wordt hard gevochten", aldus Timmermans. "Wij zijn goed voorbereid om, zodra de situatie het toelaat, onze taak ter plekke voort te zetten. Daarom vind ik het ook belangrijk vandaag aan alle partijen duidelijk te maken dat Nederland vastberaden is en blijft om onze opdracht te vervullen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl