NOS NieuwsAangepast

Slachtoffers MH17 naar Maleisië

Vanaf Schiphol is een speciale vlucht van Malaysia Airlines vertrokken naar Kuala Lumpur. Aan boord zijn de stoffelijke overschotten van twintig Maleisische slachtoffers van vlucht MH17, de Boeing van Malaysia Airlines die op 17 juli boven Oekraïne werd neergeschoten.

Het toestel met de 17 kisten en drie urnen aan boord is zonder ceremonieel vertrokken, maar bij aankomst in de Maleisische hoofdstad, morgenochtend, wordt een minuut stilte gehouden. Die luidt een dag van nationale rouw in.

Aan boord van vlucht MH17 zaten 43 Maleisiërs. Van hen zijn er volgens de Maleisische regering tot nu toe 28 geïdentificeerd.

Prins Charles

In Groot-Brittannië is de 28-jarige Liam Sweeney vandaag begraven. Ook hij zat op vlucht MH17. Sweeney was met een vriend onderweg naar Nieuw-Zeeland om een vriendschappelijke wedstrijd bij te wonen van 'zijn' voetbalclub Newcastle United.

In een persoonlijke brief heeft prins Charles de vader van de man gecondoleerd. "Mijn vrouw en ik willen u laten weten hoezeer ons hart naar u uitgaat na het onvoorstelbaar tragische verlies van uw zoon", schrijft de Britse kroonprins.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl