NOS WielrennenAangepast

Belkin gaat voor klassement Vuelta

Met deelnemers als Chris Froome, Alberto Contador, Joaquim Rodriguez en Nairo Quintana is de Vuelta, die zaterdag in het Spaanse Jerez de la Frontera van start gaat, een sterk bezette ronde. Tussen die grote renners wil ook Belkin met Robert Gesink en Wilco Kelderman een rol van betekenis spelen.

"Met deze ploeg is het duidelijk dat we voor een goed klassement gaan", zegt ploegleider Nico Verhoeven. "Gesink en Kelderman zijn de kopmannen en Laurens ten Dam krijgt de rol van joker binnen de ploeg. We zullen hem niet onnodig op kop laten rijden."

Vertrouwen

Het wordt de eerste grote ronde voor Gesink sinds zijn hartoperatie. De 28-jarige Varssevelder is zelf daarom vooral benieuwd waar hij nu staat. "Voor mij telt natuurlijk het klassement, maar ik hoop ook vertrouwen op te doen, zodat ik volgend jaar klaar ben voor een normaal seizoen."

Zijn mede-kopman Kelderman heeft aan zelfvertrouwen juist geen gebrek. Het 23-jarige wielertalent reed eerder dit jaar de Ronde van Italië, waar hij als zevende eindigde. "De Giro was mijn eerste ronde als kopman en dat gaat me nu helpen. Ik weet nu beter hoe ik krachten moet sparen en een leider moet zijn. Ik leg mezelf niet teveel druk op. Dan zien wel vanzelf wel hoever ik kom. Dat werkt altijd goed bij mij."

Ritzege

Uit de bespiegelingen vooraf blijkt dat Ten Dam, die ook al de Tour de France reed, mikt op een ritzege. "Ik hoop dat ik in de Vuelta kan groeien", aldus Ten Dam. "Op de zesde dag staat de eerste aankomst bergop op het programma en ik heb al gezien dat er nog een paar mooie aankomsten bergop tussen zitten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl