NOS NieuwsAangepast

Meisjes India mogelijk niet verkracht

De twee nichtjes die afgelopen mei in India opgehangen aan een boom werden gevonden, zijn mogelijk niet verkracht. Op de kleding van de meisjes is geen DNA-materiaal gevonden van de verdachte mannen.

Volgens de onderzoekers lijkt het erop dat er geen sprake is geweest van een verkrachting. De autoriteiten willen nog geen conclusie trekken; eerst moeten de lichamen van de meisjes worden onderzocht.

Overstromingen

De zaak kreeg dit voorjaar veel aandacht, omdat de meisjes uit de lage kaste slachtoffer zouden zijn geweest van een groepsverkrachting. De lokale politie meldde na een eerste autopsie dat de meisjes van 14 en 15 waren verkracht, gewurgd en daarna opgehangen.

Vanwege de aandacht werd het onderzoek overgedragen aan de federale overheid. Die is er tot op heden niet in geslaagd de lichamen van de meisjes te onderzoeken. Door overstromingen is het al weken niet mogelijk om de lichamen op te graven.

Eerwraak

In totaal zijn vijf mannen in verband met de zaak opgepakt. Zij zitten nog vast. Onder hen zijn twee agenten die weigerden in actie te komen, nadat de ouders van de kinderen de politie hadden gewaarschuwd.

De afgelopen weken publiceerden Indiase media verschillende geruchten over de zaak. Zo zouden familieleden van de meisjes valse verklaringen hebben afgelegd. Dat bleek volgens kranten uit een test met een leugendetector. De politie zou ook onderzoeken of er sprake is geweest van eerwraak. De berichten zijn niet bevestigd door de autoriteiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl