NOS SportAangepast

Williams: gemotiveerd door records

Serena Williams beleeft geen best jaar waar het de grand slams betreft. De Australian Open, Roland Garros en Wimbledon verliepen op zijn zachtst gezegd teleurstellend voor de Amerikaanse tennisdiva. Nog vóór de kwartfinales lag ze eruit. De 32-jarige Williams kan het jaar toch nog een waardig hoogtepunt geven met de winst op de US Open. De eindzege op Flushing Meadows zou haar achttiende grandslamtitel worden.

Records

Met achttien grandslamzeges komt ze op gelijke hoogte met de iconen Chris Evert en Martina Navratilova. Het record van 24, dat op naam staat van de Australische Margaret Court, is zeker ook een doel voor haar: "Records hebben me altijd gemotiveerd. Ik wil nog heel veel grand slams winnen", aldus Williams, die vanaf maandag haar titel op de US Open verdedigt.

Nummer 1 van de wereld

De extravagante tennisster is als eerste geplaatst in New York. Ze voert al ruim tweehonderd weken de wereldranglijst aan, mede dankzij haar overwinningen in de WTA-toernooien van Brisbane, Miami, Rome, Stanford en vorige week in Cincinnati. "Op dat laatste toernooi was mijn niveau in orde. Beter dan ik dit jaar heb laten zien, maar mijn service en return zijn nog altijd voor verbetering vatbaar."

Prima conditie

De conditie van Williams is uitstekend en de US Open is een van haar favoriete toernooien. Ze won er al vijf keer. "Ik hou nog altijd van het spel en ik vind het heerlijk om hier te zijn. Ik wil nog heel lang doorgaan, ik ben 32, maar voel me 22. Maar laat ik eerst maar eens proberen die achttiende grandslamtitel te veroveren, want die laat al een tijdje op zich wachten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl