Vastenburg: goud in 2016

De Nederlandse equipe kan alvast een gouden medaille noteren voor de volgende EK atletiek. Jip Vastenburg belooft goud te pakken op de 10.000 meter op de Amsterdamse baan in 2016.

Vorige week was Vastenburg misschien wel de grootste Nederlandse verrassing op de EK atletiek in Zürich. De pas 20-jarige atlete kwam in actie op de 10.000 meter, waar ze op papier geen medaillekandidaat was. Maar ze liep bijzonder sterk, in de laatste meters voor de finish kon ze zelfs de medailles ruiken. Uiteindelijk moest ze genoegen nemen met de vierde plaats.

Komende zes jaar

Teleurgesteld om het missen van brons is Vastenburg niet meer. De Apeldoornse heeft grote plannen voor de komende zes jaar. Op de Olympische Spelen in Tokio in 2020 wil ze vlammen op de marathon - een droom die ze al jaren heeft.

Maar eerst richt ze haar pijlen op de EK in eigen huis in 2016. Vastenburg belooft niks minder dan een gouden medaille op de 10 kilometer in Amsterdam. Haar trouwe fans hoeven niet zo lang te wachten: in december komt Vastenburg al in actie op de EK cross, als onderdeel van een reeks grote toernooien om meer ervaring op te doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl