Schokkende video politie St. Louis

De politie van de Amerikaanse stad St. Louis heeft een video vrijgegeven van het incident van afgelopen dinsdag waarbij agenten een zwarte man doodschieten. De video is door een voorbijganger gemaakt met zijn mobiele telefoon.

Uit de beelden blijkt niet dat de agenten zich in een levensbedreigende situatie bevonden en zich gedwongen zagen op de 25-jarige Kajieme Powell te schieten.

De man had kort daarvoor eten en drinken uit een winkel gestolen. De winkelier waarschuwde de politie omdat hij dacht dat de dader een wapen bij zich had. Op basis van deze informatie riepen de politiemensen meteen na aankomst dat de verdachte op de grond moest gaan liggen. Toen hij dat niet deed en naar een parkeerplaats liep, openden ze het vuur.

De agenten zeiden dat het slachtoffer met een mes had gezwaaid, maar dat is op de video niet goed te zien. Op de plek werd volgens de politie wel een mes gevonden.

Ooggetuigen

Ooggetuigen zeggen dat de politie geen enkele reden had om zo hard op te treden. "Ze hadden hem ook kunnen uitschakelen met een taser of in zijn been kunnen schieten."

De politie zegt dat een taser niet gebruikt kon worden vanwege de kleding van het 25-jarige slachtoffer.

Onderzoek moet uitwijzen of de betrokken agenten juist hebben gehandeld of niet. De politiechef van St. Louis zegt dat hij de onderste steen boven wil hebben, "helemaal nu de hele wereld naar de stad kijkt vanwege de onrust in de voorstad Ferguson."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl